gksglinik 2021 strona4

OŚWIADCZENIE ZARZĄDU KLUBU GLINIK GORLICE

Szanowni Państwo, drodzy kibice, sponsorzy i wszyscy miłośnicy piłki nożnej w naszym mieście!

W miniony piątek (06.08.2021 r.) na nadzwyczajnym walnym zebraniu członków Gorlickiego Klubu Sportowego „GLINIK” Gorlice został wybrany nowy Zarząd Klubu jak i Komisja Rewizyjna w skład których weszli:

Prezes - Paweł Szarowicz

Skarbnik - Tomasz Romaszko

Sekretarz - Grzegorz Uram

Członek Zarządu - Dariusz Drąg

Członek Zarządu - Łukasz Bończak

oraz

Przewodniczący Komisji - Mirosław Bilski

Członek Komisji - Robert Styrczula

Członek Komisji - Tomasz Grela

11Zst.jpg

Jako nowo wybrany Zarząd GKS „GLINIK” Gorlice chcielibyśmy podkreślić, iż w roku w którym przypada jubileusz stulecia naszego ukochanego klubu nie powinno być miejsca na konflikty i spory. Zostawiamy wszystko co było, a zaczynamy myśleć co będzie, bo to jest teraz najważniejsze, wszak ten klub to 100 lat naszej gorlickiej piłkarskiej tradycji.

Wracając do przeszłości i przepychając się wzajemnie nie będziemy w stanie zrealizować wyznaczonego celu, jakim jest rozwój Naszego Klubu. Deklarujemy otwartość na propozycję wszystkich ludzi, którzy w jakikolwiek sposób będą chcieli przyczynić się do wspólnego sukcesu i są gotowi na rzetelną współpracę, już dziś rozpoczynamy rozmowy z byłymi, dotychczasowymi i przyszłymi sponsorami.

„Dziś ten jeden Klub łączy wszystkie osiedla

Dzisiaj ten jeden Klub, to sprawa pierwszorzędna”

Chcielibyśmy podziękować wszystkim, którzy udzielili nam tego olbrzymiego mandatu zaufania. Są wśród nas przedstawiciele przedsiębiorców, rodziców naszych najmłodszych zawodników, przedstawiciele kibiców i ludzi od dawna związanych ze środowiskiem piłkarskim. Przy naszym wspólnym wysiłku i determinacji głęboko wierzymy, a nawet jesteśmy przekonani, że nasza kadencja przyniesie kolejne kroki w rozwoju i stabilizacji klubu.

Wiemy, że stabilność zespołu seniorskiego bierze się przede wszystkim ze zdolnej młodzieży, która co roku zasila szeregi pierwszego zespołu. W związku z tym, oprócz rozwoju seniorów, chcemy postawić na rozwój grup młodzieżowych i dziecięcych.

Jesteśmy świadomi, że zamierzone cele wymagają czasu, cierpliwości i wsparcia. Wszystkich, którzy chcieliby w jakikolwiek sposób pomóc w organizacji życia klubu zapraszamy do współpracy. Realizacja zadań nie będzie również w pełni możliwa bez sponsorów. Dziękujemy tym, którzy są z klubem cały czas i mamy nadzieje, że będą nas wspierać nadal.

Liczymy, że działania podejmowane przez nowy zarząd spotkają się z poparciem wszystkich kibiców i miłośników piłki nożnej w naszym mieście i przyniosą pożądane efekty.

Zarząd Klubu GKS Glinik Gorlice