banner 2018

OŚWIADCZENIE ZARZĄDU KLUBU

Oświadczenie Zarządu Gorlickiego Klubu Sportowego „GLINIK” Gorlice z dnia 05.10.2017r.

Zarząd GKS „Glinik” Gorlice z przykrością informuje, że mecz piłki nożnej pomiędzy GKS „Glinik” Gorlice a MKS „Tarnovia” Tarnów, którego przeprowadzenie zaplanowano na dzień 14-10-2017 r. zostanie rozegrany bez udziału publiczności.

Do podjęcia powyższej decyzji zmusiły Zarząd Klubu okoliczności poprzednich zawodów oraz okoliczności towarzyszące organizacji tego meczu oraz względy bezpieczeństwa. Podyktowane działania pozwolą na prawidłowe i bezpieczne przeprowadzenie zawodów sportowych.

Zarząd Klubu dokłada wszelkich starań, by każdy mecz z udziałem GKS „Glinik” Gorlice przebiegał w przyjaznej, sportowej atmosferze i w tym celu chcąc wykazać najdalej idącą troskę o bezpieczeństwo podczas meczu pomiędzy zespołami GKS „Glinik” Gorlice a MKS „Tarnovia” Tarnów Zarząd Klubu postanowił rozegrać go bez udziału publiczności.

Zarząd Klubu przeprasza wszystkich kibiców za zaistniałą sytuację i liczy na wyrozumiałość w oczach wiernych kibiców naszego Klubu, którzy tak licznie gromadzą się na stadionie dla widowiska sportowego jakie GKS Glinik Gorlice od zawsze reprezentuje. Zarząd Klubu chce również wyraźnie zaakcentować, że z jego strony nie ma i nie będzie przyzwolenia na negatywne zachowania pseudokibiców w Klubie oraz podczas samych zawodów sportowych.

Zarząd GKS Glinik Gorlice